Købmand Leif Søgaard Nielsen, Byledsgade i Rønne er manden som oprindeligt opfandt den velsmagende sennep i 1950´erne. Efter i årevis at have produceret og solgt senneppen til sine trofaste kunder, som ofte kom langvejs fra, gik købmanden på pension og solgte den hemmelige opskrift til hans kollega Søren Hjorth-Hansen, ASA marked i Rønne. Søren Hjorth-Hansen måtte underskrive en erklæring, om at senneppen kun måtte sælges fra hans egen forretning og således gik opskriften, som er en stor og velbevaret hemmelighed, i arv til den næste købmand. I en lang årrække var senneppen nu kendt under navnet ”ASA Sennep” og antallet af trofaste kunder i både ind- og udland steg markant. Da Søren Hjorth-Hansen og hans kone i slutningen af 2002 besluttede at lukke ASA marked, vakte beslutningen ramaskrig blandt de mange afhængige senneps-kunder som hurtigt fik abstinenser. Søren Hjorth-Hansen ville gerne haft mulighed for at fortsætte med at producere sennep, men det satte den selvstændige fagforening imidlertid en stopper for.

Der blev gjort nogle spæde forsøg på at starte produktioner af en efterfølger til den berømte sennep, men ingen kunne ramme de populære smagsnuancer, hverken dengang eller i dag. 

Derfor var gode råd dyre, men købmand Verner Jensen i Nexø viste interesse for at føre produktionen videre og opnåede de nødvendige tilladelser, som der skulle til. Søren Hjorth-Hansen fulgte med i købet, med den hemmelige opskrift i baglommen, for at producere sennep på deltid. Således er købmand Verner Jensen blevet den tredje købmand som producerer den helt specielle Bornholmersennep.

Den 1. juni 2006 solgte Verner Jensen, efter 38 år som købmand, sit supermarked for at hellige sig den spændende og udfordrende sennepsfabrikation på fuldtid.

Desværre døde købmand Verner Jensen i 2007, men sennepsproduktionen fortsætter på helt samme måde den dag i dag.

I 2011 lancerede vi en STÆRK Bornholmersennep som vi havde testet i 2 år. Vi havde været igennem mere end 20 varianter, som blev prøvesmagt og den var blevet afprøvet på flere af bornholmske røgerier  bl.a. til saltstegt sild, og med stor succes. Vi har nu en STÆRK Bornholmersennep som er fantastisk til bornholmsk ristepølse, sylte, saltstegte sild samt til alle som bruger stærk sennep.